De keuze is gemaakt: u kiest voor de veilige en goedkope verwarming met mazout. Volgens de huidige wetgeving dient u de mazout op te slaan in een dubbelwandige mazouttank. In de meeste gevallen is de aanschaf van een dubbelwandige tank veel praktischer en zelfs prijsgunstiger dan de aanschaf van een enkelwandige tank waarbij u dan zelf een opvangruimte voorziet om conform de wetgeving te zijn. Alle mazouttanks dienen bovendien conform Vlarem II te zijn. De dubbelwandige mazouttanks bestaan zowel in metaal als in kunststof.


Een kunststof dubbelwandige mazouttank

U kiest voor een kunststof dubbelwandige mazouttank?

  • De meeste kunststof dubbelwandige mazouttanks zijn geschikt voor zowel binnen als buitenopstelling
  • De polyethyleen mazouttanks zijn dusdanig kwaliteitsvol dat u bij wijze van spreken goed zit voor een levensloop. Elke tank wordt geleverd met een conformiteitsattest, die attesteert dat uw tank conform Vlarem II is.
  • Veel van deze tanks zijn zeer smal en kunnen via de deur makkelijk in de garage of kelder geplaatst worden. U kan ze ook koppelen waardoor u een groter volume mazout kunt opslaan.

Zie dubbelwandige mazouttanks HDPE voor meer details.


Een metalen dubbelwandige mazouttank

U kiest voor een metalen dubbelwandige mazouttank?

  • Deze tanks zijn eveneens geschikt voor binnen en buitenopstelling. Een metalen mazouttank dient echter na een aantal jaren opnieuw geschilderd te worden.
  • Veel van deze tanks zijn zeer smal, kunnen door de deur en kunnen makkelijk in de garage geplaatst worden. Hou rekening met het gewicht van deze tanks. Zie onze technische fiches voor de gewichten.
  • Stevig, deze tanks kunnen tegen een stootje.

Zie bovengrondse, dubbelwandige metalen mazouttanks voor alle mogelijkheden.